Edinburgh in 2010

Een 3-daagse ontdekkingsreis van Edinburgh. Dit is de eerste Vader & Zoon dag die we samen in het buitenland houden! Met mijn Pa bezoeken we in Edinburgh onder andere de volgende #MustSee's; Edinburgh Castle, The Royal Mile, Holy Road Palace, Princess Gardens en The Royal Military Tattoo.


Dit keer eens vliegen naar Schotland!

Dit keer eens vliegen naar Schotland!

Het hoofddoel van mij en mijn vader tijdens deze driedaagse trip naar Schotland is het bezoeken van de The Royal Edinburgh Military Tattoo.
En voor de verandering ga ik dit keer niet met de boot maar met het vliegtuig! Wij vliegen met Ryanair vanaf Weeze naar Edinburgh in precies 1uur en 5 minuten naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.

In Edinburgh is het wel een stukje frisser. Snel lopen we naar de taxi die ons door de avondspits naar het hotel Novotel City Centre brengt, alwaar we vanavond voor het gemak ook maar dineren. Na het avondeten gaan we lopend alvast een klein stukje van de stad verkennen maar belanden al snel in – ik durf het bijna niet te zeggen - de Ierse Pub.


We zijn vroeg op en samen lopen we door een langzaam ontwakend Edinburgh. We gaan vandaag de stad verkennen en starten op de The Royal Mile en lopen deze op ons gemak af naar beneden naar Holyroad Palace.

Omdat het inmiddels serieus is beginnen te regen besluiten we te lunchen in het restaurant net buiten de poort van Holyroad Palace. Na de lunch lopen we richting het Balmore Hotel. Ook nu begint het weer flink te spetteren. Snel maar even een winkelstraat in, waar we in verschillende winkels een beetje schuilen tegen de regen. Gelukkig is de regen al snel voorbij en begint de zon weer volop te schijnen, dit is nou typisch Schots weer! In de zon ploffen we neer op een terrasje, om onder het genot van een biertje, lekker met m'n vader bij te kletsen.

Het is inmiddels tijd om terug te gaan naar het hotel en om ons klaar te maken voor de Tattoo. Want vanavond bezoeken we de zestigste editie van The Royal Edinburgh Military Tattoo. Voordat de Tattoo daadwerkelijk van start gaat wordt door de 'speaker' geïnventariseerd waar alle bezoekers vandaan komen. Bij de vraag of er nog mensen zijn die uit Holland komen, roepen we beide luidkeels JAAAA!!!

De rest van de avond genieten we beide volop van alle bands, hun optredens en de sfeer die deze festiviteit in z’n totaliteit uitstraalt. En nadat de laatste klanken van de mass pipes & drums band vervagen, schiet met een luide knal vuurwerk de lucht in ten teken dat deze prachtige avond toch echt ten einde is gekomen.


Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Enigszins gespannen zit ik te ontbijten, want we moeten vandaag op tijd op het vliegveld zijn én we willen Edinburgh Castle nog bezichtigen. Voor dit laatste hebben we maar een klein anderhalf uur de tijd! Dit is natuurlijk veel te weinig tijd voor de bezichtiging van z’n mooi en groot kasteel.

Als we op Edinburgh Castle aankomen bekijken we de kroonjuwelen (Honours of Scotland), het monument voor alle gevallen soldaten (Scottish National War Memorial) en tot slot de twee regiments musea (National War Museum & Royal Scots Regimental Museum). Nog even tijd voor een bakkie koffie en onderwijl genieten we van het prachtige uitzicht over de stad Edinburgh.

Gelukkig is het niet ver – hoogstens 5 minuten - terug lopen naar het hotel. De receptie heeft, zoals afgesproken, voor ons een taxi geregeld en om klokslag 11:00u stappen we in en vertrekken. Hiermee is helaas een einde gekomen aan drie ontzettend leuke 'vader&zoon' dagen.

X