Wandelen in de Zomer

De zomermaanden zijn een ideale periode om Schotland te ontdekken. De natuur staat in volle bloei en - net zoals in de Scandinavische landen - is het langer licht. En wie denkt dat het in Schotland altijd regent heeft het mis. Niet overtuigd? Lees dan eerst onze inspirerend reisverhalen op deze website.

In onderstaand overzicht staan al onze wandelreizen, die wij de komende periode organiseren, handig bij elkaar. Voor elke reis staat duidelijk aangegeven de reisduur, prijs en wat wel/niet bij de reis is inbegrepen.

No Events on The List at This Time

Steeds meer jonge mensen vinden bergwandelen leuk! 

Het idee dat (berg)wandelen in de bergen alleen door geitenwollensokken-types is, is allang achterhaald! Je komt in de Schotse "bergen" tegenwoordig allerlei mensen van alle leeftijden en allerlei pluimage tegen.

Super sportieve berggeiten halen je rennend in. Andere sparen hun energie en hebben als doel het bereiken van een top van een Munro. Feit is dat bergwandelen, in welke gradatie dan ook, ons een goed gevoel geeft. En het is niet alleen gezond voor ons lijf, uit onderzoek is gebleken dat het ook goed is voor ons geestelijk welzijn.

Tijdens het bergwandelen laten we de drukte van de stad letterlijk achter ons en komen, voetje voor voetje, in een soort meditatieve staat. Stap voor stap verwijderen we ons verder van onze dagelijkse beslommeringen en zorgen!!

Tijdens de wandelingen in de bergen moet ons hoofd leeg zijn. Er is maar een ding belangrijk; waar zetten we (veilig) de volgende stap? Voor gepieker is geen plek. De endorfine - het heerlijke geluksstofje - die ons lichaam aanmaakt door intensief te bewegen, doet de rest!!

Mij vind je niet in de sportschool, daar hebben we toch bergen voor!

X